Waarom Sponsortrek Projekten Giften en Donaties Hoe werkt dat? Trektocht Groep/Individueel
Trektochten Programma en prijzen Nepal Web links HOME PAGE

Trektocht in een groep en individueel

De trektocht in een klein groepje.

Na een paar dagen genieten van Kathmandu en omgeving, komt de privé-bus voorrijden met daarin de Sherpa' s, koks, keukenjongens en dragers. Het personeel van Iceland Trekking is vaak al jaren in dienst. Sirdars (gidsen) en Sherpa's zijn uitermate betrouwbaar en zij waken over uw welzijn. Voor de trektocht wordt het meeste voedsel uit Kathmandu meegenomen; wij willen zoveel als mogelijk de gebieden waar wij doorheen trekken ontzien. Langs de meeste van de door ons gelopen routes is voor toeristen geen infrastructuur, wij overnachten daarom in uitstekende tenten en de 3 maaltijden worden door de kok zorgvuldig en hygiënisch bereid.

De trekkingdag begint tussen met een kop warme thee "op bed" en een bak waswater.

Ook koffie, thee en chocolade zijn bij de prijs inbegrepen en na elke maaltijd worden de veldflessen met goed doorgekookt water gevuld. Soms wordt hieraan een beetje jodium voor ontsmetting aan toegevoegd. De door onze koks geserveerde salades kun je rustig eten. Alle groente wordt gewassen in gekookt en ontsmet water. Er wordt voor u uitsluitend op benzine gekookt. Voor een groepje van 8 personen gaat bij een trektocht van 20 dagen wel 180-200 liter benzine mee! De ontbossing in Nepal is enorm en wij moeten er alles aan doen om de bossen te sparen. Koken op houtvuur is daarom taboe. U eet in een ruime eettent en voor de hygiëne gaat er ook een toilettent mee. Er zijn voldoende Sherpa's voor begeleiding, zodat je in kleine groepjes kunt lopen. Het maximum aantal deelnemers is in het algemeen 8-10.

Tijdens de trektocht draagt u een dag-rugzakje en uw plunjezak van 15-20 kilo wordt door dragers vervoerd. In Nepal zijn geen wegen en een drager kan worden vergeleken met een taxichauffeur in Nederland. Onze dragers dragen gemiddeld 30 kilo bagage. Als zij voor zichzelf of in opdracht van een handelaar dragen is de gemiddelde last 40-60 kilo en sommigen gaan tot 80 kilo. Dit vinden wij echter niet verantwoord en in het algemeen blijft hun last tot 30-35 kilo beperkt. Dragen zij door omstandigheden meer, dan krijgen zij meer loon.

Op trektochten boven 3.500 meter krijgen de dragers warme kleding. De tochtgenoten nemen hiervoor oude kleding mee, welke de dragers mogen houden. De door Iceland Trekking verstrekte kleding krijgen ze in bruikleen en ze zijn blij met een extra trui en broek of jack.

Individuele trektochten

Ook voor 2 personen en zelfs voor één persoon kan een volledige tententrektocht worden georganiseerd. Je begrijpt, dat de prijs dan hoger zal zijn dan in groepsverband. Wilt u met partner of vrienden iets ondernemen? Neem dan s.v.p. tijdig contact met ons op. Vooral in het najaar kunnen de Sirdars van Iceland Trekking snel volgeboekt zijn en wij maken niet graag gebruik van personeel, dat niet bij ons bekend is. Ook bij een trektocht in een klein groepje vanaf 2 personen krijgt u dezelfde prima verzorging en uitrusting als bij een grotere groep. De eettent is soms iets kleiner.

Foto's van Kathmandu

OMSCHRIJVINGBestandsnameDatum
Welkom in Kathmanduspon01a.jpg 1998
Poeder verf om het gezicht te beschilderen tijdens religieuse festivals, te koop bij de tempel Pashupatinath in Kathmandu.nepal573.jpg 1998
Bodnath tempel in Kathmandu.nepal583.jpg 1998
De ogen van Boedha gericht op het Noorden, Oosten, Zuiden en Westen. Swayambhunath (Apen) tempel, Kathmandu.nepal628.jpg 1998
Thamel district, het oude centrum van Kathmandu.nepal528.jpg 1998
Zilver werkplaats van Dambar in Kathmandu.nepal598.jpg 1998